NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Zo richt je een kleine keuken in

2 Minuten lezen

een keuken inrichten op zichzelf is al heel wat. Veel mensen raken verdwaald in de verschillende keuzes en opties. En wanneer je een kleine keuken hebt is dit allemaal nog net even lastiger. Want dan moet je veel rekening houden met de functionaliteit, maar tegelijkertijd wil je toch ook een mooie stijlvolle keuken. Als er nog een smalle trap naar de voorraadkamer leidt kan je de trap verven antislip om het op en af gaan veiliger te maken. Daarom hebben wij in dit artikel acht tips voor een zowel stijlvolle als functionele kleine keuken. Doe ook eens inspiratie op en bekijk van Blue Solid kan leveren voor jouw keuken.

Rekjes borden

Als je veel ruimte hebt in een keuken is het geen moeilijke vraag waar je de borden neerlegt. Gewoon ergens in een kastje. Maar in een kleine keuken moet je creatief met je ruimte omgaan. Zo kan je dus je borden in een rek plaatsen waardoor ze minder ruimte in beslag nemen. Daarbij is het tegenwoordig hip om een bordenrek aan de muur op te hangen.

Verticale laden in de keuken

 In iedere keuken zitten in principe meerdere horizontale laden. Maar verticale laden zijn een stuk minder populair. Toch kan het je verbazen hoeveel je kwijt kan in een verticale laden. Bovendien heb je in een hele hoop keukens wel ergens een verticale rand over waar makkelijk een verticale lade zou passen.

Een draaiplateau

Er zijn veel keukens die een hoek hebben waar je niks mee kunt. In dit geval is het ideaal om een draaiplateau te plaatsen. Dit is een goede manier om het optimale uit een minder handige ruimte te halen. Op zo een draaiplateau kan je gemakkelijk al je pannen kwijt.

Een dubbele besteklade

De dubbele besteklade is iets wat je in steeds meer keukens terugvindt. En dit valt te begrijpen, want je kan letterlijk twee keer zo veel bestek kwijt in hetzelfde oppervlakte. Bovendien is het ook niet zo moeilijk om een dubbele besteklade in je keuken te plaatsen. Veel dubbele besteklades kan je gewoon kopen en direct installeren in je normale besteklade.

Extra lades onder de keukenkastjes

Vele keukens hebben een rand onder de keukenkasten. De rand is eigenlijk nergens voor nodig en kan dus makkelijk omgebouwd worden tot een aantal extra laden. Deze lades zijn ideaal om spullen op te bergen zoals bakpapier, aluminium. bakvormen etc. 

Hangende manden en rekjes

Het is in een kleine keuken altijd handig om dingen aan de muur op te hangen, zo haal je het meeste uit de beperkte ruimte die je hebt. Daarom raden wij dus aan om mandjes en/of rekjes op te hangen tussen het aanrecht en de hangende keukenkastjes. Hiertussen past ook een industriele wandkast heel goed. Hierin kan je veel verschillende dingen bewaren. Denk aan fruit, groente, of spullen die anders op het aanrecht zouden rondzwerven.

Hangend magnetisch messenset

Naast mandjes, rekjes en ook plankjes, kan je nog meer spullen aan de muur hangen in een kleine keuken. Zo is een hangend messenset ook erg handig en stijlvol. Je kan hierdoor natuurlijk snel en gemakkelijk bij je messen, en het ziet er ook nog een stijlvol uit.

Afgedekt fornuis 

Wanneer je heel erg weinig ruimte hebt op het aanrecht is het een optie om je fornuis (wanneer je niet kookt op het fornuis) af te dekken. Hierdoor heb je een vierkante meter aanrecht erbij, wat soms best een uitkomst is.

Gerelateerde berichten
Huis

Populaire duurzame vloeren

2 Minuten lezen
Milieuvriendelijkheid en duurzaamheid zijn tegenwoordig zeer populair in huis. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan bepaalde materialen die binnen je huis aanwezig moeten…
Huis

De voor- en nadelen van duurzaam wonen

1 Minuten lezen
Een duurzame woning wil zeggen dat de bouwwijze goed is voor het milieu. Duurzaam leven of duurzaam wonen wil zeggen dat je…
Huis

Duurzaam wonen is de toekomst

1 Minuten lezen
Wist je dat je de CO2 uitstoot van een woning kunt reduceren als je van het gas af gaat?Gasloos wonen is mogelijk…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *