NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

De voor- en nadelen van duurzaam wonen

1 Minuten lezen

Een duurzame woning wil zeggen dat de bouwwijze goed is voor het milieu. Duurzaam leven of duurzaam wonen wil zeggen dat je zo min mogelijk energie verspilt en dus denkt aan het milieu. In deze blog gaan we kijken naar enkele voor- en nadelen van duurzaam wonen.

Voordelen

Een duurzame woning is goed geïsoleerd en daardoor bespaar je een hoop energiekosten. Deze woningen hebben over het algemeen een zeer hoge wooncomfort, omdat de warmte beter binnen blijft en je minder last hebt van tocht in huis. De investeringen die je doet in de woningen verhogen ook allemaal je woningwaarde. Het kan zelfs zijn dat je energielabel verhoogt, waardoor je woning meer waard wordt.

Een duurzame woning kan je maandelijks honderden euro’s schelen en de investeringen zijn hiermee op de lange termijn terug te verdienen. Het beste voorbeeld hiervan is wellicht de keuze voor zonnepanelen, want daar kun je zomaar meer dan 10.000,- euro mee besparen tijdens de levensduur van deze zonnepanelen (ongeveer 25 jaar). 

Nadelen

In de bovenstaande alinea las je over de vele voordelen van duurzaam wonen en investeringen hierin. Nadeel is echter dat het investeringsbedrag vaak hoog is op het eerste moment. Er moet gelijk een hoog bedrag betaald worden en dat schrikt mensen af. De overheid kan soms nog veel kleine percentages van het totaal bedrag vergoeden, maar alsnog blijft het een grote investering.

Daarnaast is het zo dat groene energie bij veel energieleveranciers nog duurder is dan grijze energie, dus daar moet je ook over nadenken.

Kies milieubewust

Naast de investeringen die je kunt doen in een duurzame woning, kun je ook in je dagelijkse leven bewuster omgaan met je energieverbruik. Hiermee kun je weliswaar kleine bedragen besparen, maar het milieu wel helpen. De bovengenoemde investeringen (isolatie en zonnepanelen) zijn uiteraard succesvollere manieren, maar het nadeel blijft het grote investeringsbedrag. Op de lange termijn zeker de moeite waard, omdat je zelfs geld gaat besparen, maar dit is dus een afweging die je moet gaan maken.

Gerelateerde berichten
Huis

Populaire duurzame vloeren

2 Minuten lezen
Milieuvriendelijkheid en duurzaamheid zijn tegenwoordig zeer populair in huis. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan bepaalde materialen die binnen je huis aanwezig moeten…
Huis

Duurzaam wonen is de toekomst

1 Minuten lezen
Wist je dat je de CO2 uitstoot van een woning kunt reduceren als je van het gas af gaat?Gasloos wonen is mogelijk…
Huis

Zo richt je een kleine keuken in

2 Minuten lezen
een keuken inrichten op zichzelf is al heel wat. Veel mensen raken verdwaald in de verschillende keuzes en opties. En wanneer je…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *