NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Sanitair

Dit zijn de beste jaloezieën voor je badkamer

1 Minuten lezen
Badkamer met raam

Het kiezen van de beste raamdecoratie voor je badkamer is een zorgvuldige afweging tussen vorm en functionaliteit. Hoe behoud je je de praktische voordelen zonder jaloezieën te kopen die bederven in de loop der tijd? Vandaag delen we met jou precies hetzelfde advies dat elke dag geven wordt aan de honderden anderen over de hele wereld.

Wat zijn de beste jaloezieën voor een badkamer?

De beste jaloezieën voor je badkamer zijn gemaakt van materialen die waterbestendig zijn. Terwijl stoffen jaloezieën er fris uitzien, zijn ze gevoelig voor vocht en wordt het een perfect huis voor schimmel. Afhankelijk van de grootte van de kamer en de afstand tussen je douche en het raam kan dit een minder groot probleem zijn – vooral als je badkamer goed geventileerd is. Wij raden je echter aan op veilig te spelen en een van deze drie materialen te kiezen: houten jaloezieën van kunsthout, aluminium of kunststof jaloezieën.

Alle drie deze materialen zijn betaalbaar en dekken verschillende stijlen. Kunststof zoals PVC kan worden gebruikt als een zachte stof voor rolgordijnen of als harde stof voor jaloezieën. Kunsthout en aluminium zijn beide materialen die gebruikt worden voor jaloezieën – maar wees voorzichtig als je ze koopt. Wanneer ze over een stoffen ladderband beschikken kan deze ook gaan schimmelen.

Vermijd deze raamdecoratie in je badkamer

We hebben al bekeken welke raamdecoraties wel geschikt zijn voor je badkamer, dus degene die we nog niet opgenoemd hebben zullen daarom slecht zijn? We zijn niet bang om wat namen te noemen, dus hier zijn een paar raamdecoraties die je moet vermijden voor badkamers.

Vouwgordijnen zien er geweldig uit, dat valt niet te ontkennen. Maar als het om een badkamer gaat, zijn ze een en al vorm en geen functie. Na verloop van tijd bederven ze en verzamelen ze schimmel omdat ze niet waterdicht zijn. Als je hart uitgaat naar vouwgordijnen, maak ze dan regelmatig schoon om bovenstaande problemen te voorkomen.

Zowel duo rolgordijnen als normale gordijnen zijn niet verkrijgbaar in PVC-stoffen. Als je dus hiervoor kiest, krijg je te maken met hetzelfde schimmelprobleem als bij vouwgordijnen.  Hetzelfde geldt voor jaloezieën van echt hout; die trekken krom in een natte omgeving, dus vermijdt ze in je badkamer. We raden je aan het bij kunsthout te houden voor badkamers.

Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *