NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Besparen

Hoe creëer je een duurzamere woning

2 Minuten lezen

Nieuwbouw woningen zijn tegenwoordig vaak duurzaam. De vraag naar duurzame woningen is de laatste jaren flink toegenomen en vandaar ook de prijs. In deze blog wat je kunt doen om jouw woning duurzamer te maken. 

Kies voor woonisolatie

Door isolatiemateriaal aan te laten leggen in je woning kun je maandelijks vele kosten besparen. Je energiegebruik gaat flink omlaag door het milieuvriendelijke isolatiemateriaal. Enkele opties zijn dak, vloer, raam en muurisolatie. Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat je woning de warme in je woning blijft en dat je geen last meer hebt van tocht. Als je dergelijk onderhoud over wilt laten aan een professionele partij kan je het uitbesteden aan VvE beheer Haarlem. Deze partij kan op die wijze meerdere woningen voor je beheren.

Kies je voor isolatie dan kun je subsidie aanvragen, bij twee isolatiewerkzaamheden kun je 20% korting krijgen op je investering. Deze investering kun je op de lange termijn gemakkelijk terugverdienen met de maandelijkse besparingen. Tenslotte verhoogt isolatie de waarde van je woning. 

Zonnepanelen

Vervolgens kun je ook gaan denken aan een andere duurzame investering voor je woning. Volgens cijfers van het CBR zijn er in Nederland inmiddels meer dan 16 miljoen zonnepanelen. Zonne-energie zorgt ervoor dat je maandelijks flinke kosten besparen, omdat je energie zelf volledig of deels kunt opwekken. Je kunt zelfs energie terug leveren aan uw energieleverancier voor extra opbrengsten. De hoge investering kun je gemakkelijke terugverdienen binnen tien jaar.

Een warmtepomp

Nog steeds zijn maken de meeste huishoudens gebruik van een cv-ketel gestookt op gas. Nadeel van deze cv-ketel is dat die enorm veel CO2-uitstoot. Een milieuvriendelijker alternatief is een warmtepomp. Een warmtepomp reduceert deze uitstoot naar nul en zorgt ervoor dat je direct kosten kunt besparen. Een warmtepomp kan je woning koelen en de verwarming zorgt ervoor dat je huis dag en nacht een gelijkmatige binnentemperatuur heeft. 

Zorg voor goede ventilatie

Door isolatie heb je geen last meer van tocht en blijft de warmte binnen, maar het is nog wel belangrijk dat er voldoende frisse lucht de kamer binnenkomt. Dit kun je voor elkaar krijgen door te investeren in een goed ventilatiesysteem.

Lekker comfortabel wonen

Een goed geïsoleerde woning is niet alleen veel geld waard, maar ook zeer comfortabel om in te wonen, zeker als je nog zorgt voor een goede ventilatie in je woning. Investeren in zonnepanelen en/of een warmtepomp zijn andere opties als je de duurzaamheid van je woning wilt verhogen.
Met de subsidies, de maandelijkse besparingen en de verbetering aan het milieu zijn dit goede redenen om deze duurzame investeringen te gaan overwegen.

Gerelateerde berichten
Besparen

Hoe sluit je een hypotheek af?

2 Minuten lezen
Wanneer jij je eerste huis gaat kopen moet je zeer waarschijnlijk een hypotheek afsluiten om dit te kunnen veroorloven. Maar hoe je…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *