NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Populaire duurzame vloeren

2 Minuten lezen
houten vloer kamer

Milieuvriendelijkheid en duurzaamheid zijn tegenwoordig zeer populair in huis. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan bepaalde materialen die binnen je huis aanwezig moeten zijn of juist dingen die bij het huis horen zoals een vlondertuin, maar denk ook na over het ontwerp van een interieur. Fabrikanten van meubilair zijn ook op de hoogte van deze ontwikkelingen en verwerken ze dit ook in de ontwerpen van hun nieuwe meubellijnen. In dit artikel bespreken we de populairste vloeren die duurzaam en milieuvriendelijk zijn.

Bamboe vloeren

Bamboe is een andere houtsoort die steeds populairder wordt en bijna niet meer weg te denken zal worden in de toekomst. Bamboe is eigenlijk een grassoort dat dezelfde kenmerken heeft als hardhout. Het is namelijk gemakkelijk te onderhouden, duurzaam en is eenvoudig om te installeren. Bamboe is zeer duurzaam en is gemaakt van natuurlijke planten. Verder is bamboe in de meeste gevallen ook erg licht en verkrijgbaar in vele tinten, waardoor het makkelijk past binnen elk interieur. Daarnaast is bamboe overal te gebruiken door de compacte structuur. Dit geldt ook voor natte ruimtes binnen je huis. Echter is er tegenwoordig een verbod op het importeren van alles wat gemaakt is van bamboe. Het is daarom belangrijk om bamboevloeren bij een erkende fabrikant te kopen.

Kurkvloeren

Kurk is erg nieuw en wordt nog niet veel gebruikt als materiaal in vloeren. Kurk is afkomstig van de kurkeik en komt regelmatig voor in de bossen bij de Middellandse Zee. Kurk kan gewonnen worden door het snijden van de kurkeik van de stam. De kurkeik bomen worden niet gekapt voor het oogsten van hun schors en groeit zelfs om de drie jaar terug. Dit zorgt ervoor dat deze bomen een ideale duurzame bron is. Ook heeft kurk antibacteriĆ«le eigenschappen die zorgen voor het verminderen van allergenen in huis. 

Linoleum vloer

Linoleum is een mengsel dat is ontstaan door kurkstof, boomharsen, lijnolie, pigmenten, houtmeel en gemalen kalksteen. Linoleum is verkrijgbaar in verschillende diverse structuren en kleuren. Verder is linoleum ook zeer duurzaam, goed bestand tegen water en slijtvast en is daarom vanwege die reden ook heel geschikt voor entrees, keukens, bergruimten en gangen. Het gladde oppervlak van Linoleum heeft weinig veel en zorgt hiermee voor dat het anti-allergisch is. Het verwijderen van stof en vlekken op de vloer is met een beetje sop al voldoende. Linoleum is niet een stof dat nieuw is op de markt maar is de laatste tijd steeds populairder. 

Glazen vloeren

Glazen vloeren zijn eigenlijk mogelijk doordat glas gerecycled wordt. Glas dat in de glasbak gegooid wordt kan worden gerecycled tot beglazing voor tegels en vloeren. Dit zorgt ervoor dat glazen vloeren duurzaam zijn en wordt het hierdoor gezien als een goede optie voor zowel vloeren als keuken en badkamer wanden. Glas heeft verder ook voordelen van andere milieuvriendelijke materialen, het is namelijk niet absorberend en zal ook niet schimmelen of schimmelen in omgevingen waar het vochtig is. Tenslotte zijn glazen vloeren ook makkelijk om te onderhouden.

Gerelateerde berichten
Huis

De voor- en nadelen van duurzaam wonen

1 Minuten lezen
Een duurzame woning wil zeggen dat de bouwwijze goed is voor het milieu. Duurzaam leven of duurzaam wonen wil zeggen dat je…
Huis

Duurzaam wonen is de toekomst

1 Minuten lezen
Wist je dat je de CO2 uitstoot van een woning kunt reduceren als je van het gas af gaat?Gasloos wonen is mogelijk…
Huis

Zo richt je een kleine keuken in

2 Minuten lezen
een keuken inrichten op zichzelf is al heel wat. Veel mensen raken verdwaald in de verschillende keuzes en opties. En wanneer je…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *