NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Duurzaam wonen is de toekomst

1 Minuten lezen

Wist je dat je de CO2 uitstoot van een woning kunt reduceren als je van het gas af gaat?
Gasloos wonen is mogelijk met de aanschaf van een warmtepomp. Dit is slechts één van de vele mogelijkheden van duurzaam wonen. In deze blog geef ik je nog enkele redenen waarom ik denk dat duurzaam wonen de toekomst is.

De subsidies van de overheid

Als je jouw woning wil laten isoleren moet je soms flink investeren. Het bedrag van de warmtepomp die ik in de intro als voorbeeld noemde kan niet iedereen zomaar in één keer op tafel leggen. Gelukkig kun je wel veel subsidies krijgen en dus hoef je alsnog minder te betalen. Dit komt doordat de overheid deze toename in duurzame woningen wil stimuleren. Dit is volgens de overheid een goede ontwikkeling, omdat hierdoor het milieu verbetert. Als je energieneutraal gaat leven kun je een ander energielabel krijgen en dit staat gelijk aan flinke waarde vermeerdering. Jouw woning is dus een stuk meer waard geworden.

Het verbeteren van het milieu is belangrijk

Mijn voorspelling is dat de overheid mensen in de toekomst nog veel meer zal gaan stimuleren om duurzaam te gaan wonen. De subsidies worden steeds hoger en de woningwaarde van een duurzame woning is hoog. Veel huizen zijn tegenwoordig goed geïsoleerd, omdat dit vele voordelen met zich mee brengt. Een goed geïsoleerde woning is erg comfortabel om in te leven, want de warmte blijft lekker binnen en je hebt nauwelijks last van tocht.

Draag je steentje bij en maak je klaar voor een groenere toekomst

Ook steeds meer mensen maken bewust de overstap van grijze energie naar groene energie. De woningen worden duurzamer en je ziet bijvoorbeeld steeds meer zonnepanelen op de daken.

De overheid helpt met subsidies en hoopt hiermee het milieu te gaan verbeteren. Hopelijk heeft deze blog jouw wat inzichten gegeven over duurzaamheid en ga jij je steentje bijdragen aan een beter milieu. Dit kan trouwens al door gewoon in je dagelijkse leven bewuster met energie om te gaan en door minder te verspillen.

Gerelateerde berichten
Huis

Populaire duurzame vloeren

2 Minuten lezen
Milieuvriendelijkheid en duurzaamheid zijn tegenwoordig zeer populair in huis. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan bepaalde materialen die binnen je huis aanwezig moeten…
Huis

De voor- en nadelen van duurzaam wonen

1 Minuten lezen
Een duurzame woning wil zeggen dat de bouwwijze goed is voor het milieu. Duurzaam leven of duurzaam wonen wil zeggen dat je…
Huis

Zo richt je een kleine keuken in

2 Minuten lezen
een keuken inrichten op zichzelf is al heel wat. Veel mensen raken verdwaald in de verschillende keuzes en opties. En wanneer je…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *