NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Tuin

Hoe kan ik de nadelen van een terrasoverkapping minimaliseren

2 Minuten lezen

Een terrasoverkapping biedt veel voordelen. Zo kun je langer buiten zitten en verhoog je de waarde van je woning, maar er zijn ook enkele nadelen waarmee je rekening moet houden. In dit artikel beschrijven wij enkele manieren om deze nadelen te minimaliseren.

Allereerst zijn daar de kosten. Een terrasoverkapping is niet goedkoop, maar je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Om de kosten van een terrasoverkapping te minimaliseren, kun je ervoor kiezen om een eenvoudiger ontwerp te gebruiken en/of een goedkoper materiaal te kiezen. Bovendien kun je offertes vergelijken van verschillende leveranciers om de beste prijs te vinden. Je kunt er ook voor kiezen om niet te bezuinigen op de kwaliteit van de terrasoverkapping, maar om deze zelf te bouwen. Een overkapping als doe-het-zelf bouwpakket van een gerenommeerde leverancier als Solundo is van kwalitatief hoog materiaal, ziet er fraai uit en is heel betaalbaar. Vergelijk de prijs van zo’n doe-het-zelf bouwpakket maar eens met de prijs van een overkapping die je laat neerzetten door een aannemer. 

Beperkte bescherming tegen weer en wind

Een tweede nadeel waarmee je rekening moet houden, is dat een open overkapping een beperkte bescherming tegen regen biedt. Bij harde wind kan de regen gemakkelijk naar binnen slaan en je meubilair doorweken. Om de bescherming tegen regen te maximaliseren, kun je ervoor kiezen om een terrasoverkapping te plaatsen met een waterdicht dak. Bovendien kun je overwegen om zijwanden te plaatsen om extra bescherming te bieden tegen wind en regen. Je kunt zelfs de gehele tuinoverkapping afsluiten en schuifdeuren plaatsen die je dichtmaakt als het regent en openzet als het mooi weer is. Glazen schuifwanden bieden bovendien het voordeel dat je er gewoon door naar buiten kunt kijken, dat ze de regen buiten houden en de warmte binnen houden op koude dagen.

Een houten terrasoverkapping kan verkleuren. Om dit verkleuren van houten terrasoverkappingen te beperken, kun je ervoor kiezen om het hout te behandelen met een beschermende laag. Nadeel is wel dat je de behandeling regelmatig moet herhalen. Als je hier geen zin in hebt, kun je overwegen een ander materiaal te kiezen, zoals aluminium of staal, dat minder gevoelig is voor verkleuring. Aluminium is onderhoudsvrij, sterk en licht, en is zeer geschikt voor een tuinoverkapping.

Je moet er de ruimte voor hebben

En ten slotte, een tuinoverkapping neemt uiteraard ruimte in beslag. Als je een kleine tuin hebt, is dit zeker iets om rekening mee te houden. Om ervoor te zorgen dat de terrasoverkapping niet te veel ruimte inneemt, kun je ervoor kiezen om een kleiner ontwerp te gebruiken of, als je zelf je eigen tuinoverkapping bouwt, een overkapping met kleine afmetingen te bestellen. Ook kun je overwegen om de overkapping te plaatsen op een strategische locatie in je tuin, zodat het niet te veel ruimte inneemt.

Conclusie

Een overkapping achtertuin heeft voor- en nadelen. Door rekening te houden met de bovengenoemde nadelen, kun je deze nadelen van een terrasoverkapping beperken en ervoor zorgen dat je optimaal kunt genieten van de vele voordelen van een terrasoverkapping.

Gerelateerde berichten
Tuin

De Wit Hekwerk voetbalkooi

2 Minuten lezen
Mocht men een voetbalkooi willen aanleggen zet dan De Wit Hekwerk in. Er zijn verschillende soorten qua voetbalkooi die hun dienst kunnen…
Tuin

GEP Regenwater voor een duurzaam huishouden

1 Minuten lezen
Tegenwoordig wil iedereen een duurzaam huishouden en dat kan door middel van GEP Regenwater. Het is natuurlijk niet voor de hand liggend…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *