NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Geen categorieHuis

Lekker eten als je een avondje alleen thuis bent

2 Minuten lezen
lekker eten alleen thuis

Is je partner vaak tot heel laat aan het werk? En eet je daardoor structureel alleen? Of komt het juist slechts incidenteel voor? Of woon je misschien zelfs wel alleen? In al deze gevallen kan het soms best lastig zijn om te verzinnen wat je op zo’n avond moet eten. Waarschijnlijk wordt het dan ook weer een makkelijke maaltijd voor 1 persoon bestellen. Waarom zou je immers uren in de keuken staan als jij de enige bent die je kookkunsten kan proeven? Dat is toch hartstikke zonde? Bovendien voelt het soms een beetje eenzaam om helemaal alleen aan die grote eettafel te zitten.

Heb jij ook altijd moeite met deze avondjes? En kan je wel wat extra hulp gebruiken om meer gezelligheid in huis te brengen? In dit artikel geven we enkele tips voor heerlijk eten als je een avondje alleen thuis bent. Daarnaast vertellen we hoe je het gezellig maakt aan de eettafel wanneer je helemaal alleen bent. Lees mee en laat je inspireren.

Maaltijdsoepje

Comfort food is soms alles wat je nodig hebt om je weer lekker in je vel te voelen. Voel je je daarom een beetje down omdat je weer een hele avond alleen thuis bent? En kan je wel een beetje extra zonneschijn in je leven gebruiken? Dan is een maaltijdsoepje precies wat je nodig hebt. Heb je geen zin om uren in de keuken te staan? Vaak vind je in de supermarkt eenvoudige kant-en-klare pakketten. Hier zitten alle ingrediënten en een eenvoudig recept in verstopt. Hierdoor heb je binnen een half uur een heerlijke en voedzame maaltijd op tafel staan. En wat er overblijft kan je eenvoudig invriezen of bewaren als lunch voor de volgende dag. Wel zo gemakkelijk!

Eten bestellen

Heb je helemaal geen zin om in de keuken te staan? Dan mag je jezelf best wel een keer wat verwennen. Wat eten we vanavond bij butlon? Er is namelijk keus genoeg. Het aanbod lijkt iedere dag toe te nemen. Je hebt uitgebreid de keuze uit tientallen verschillende cuisines en restaurants. Hierdoor is er altijd wel een restaurant die bij je past. En het grootste voordeel: je hoeft nu niet te overleggen met je partner. Je kunt voor iets kiezen waar jij gelukkig van wordt. En zeg nou zelf, stiekem is dat ook best wel een keertje fijn.

Houd er rekening mee dat de porties bij restaurants vaak veel groter zijn dan je gewend bent. Ben je daarom incidenteel (of misschien wel structureel) 2 avonden achter elkaar alleen? Schep dan bij aankomst van je bestelling direct op hoeveel je gaat eten en bewaar de rest in de koelkast. Dan is het de volgende dag enkel nog een kwestie van opwarmen en je geniet opnieuw van een lekkere maaltijd.

Facetimen met vrienden

Heb je gekozen voor online eten bestellen en zit je vervolgens een klein beetje eenzaam op de bank te wachten tot je bestelling arriveert? Blijft dan niet zwelgen in eenzaamheid, maar laat je creativiteit de vrije loop. Hoe kan je genieten van meer gezelligheid aan tafel? De digitale wereld heeft het ons veel makkelijker gemaakt. Zijn er bijvoorbeeld vrienden die ook vaak helemaal alleen eten? Of zitten je ouders regelmatig alleen aan tafel? Probeer deze dan te videobellen. Zo kunnen jullie van een afstandje toch nog gezamenlijk eten. Wie zei ook alweer dat alleen eten saai is?

Gerelateerde berichten
Huis

Populaire duurzame vloeren

2 Minuten lezen
Milieuvriendelijkheid en duurzaamheid zijn tegenwoordig zeer populair in huis. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan bepaalde materialen die binnen je huis aanwezig moeten…
Huis

De voor- en nadelen van duurzaam wonen

1 Minuten lezen
Een duurzame woning wil zeggen dat de bouwwijze goed is voor het milieu. Duurzaam leven of duurzaam wonen wil zeggen dat je…
Huis

Duurzaam wonen is de toekomst

1 Minuten lezen
Wist je dat je de CO2 uitstoot van een woning kunt reduceren als je van het gas af gaat?Gasloos wonen is mogelijk…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *