NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Besparen

Hoe sluit je een hypotheek af?

2 Minuten lezen

Wanneer jij je eerste huis gaat kopen moet je zeer waarschijnlijk een hypotheek afsluiten om dit te kunnen veroorloven. Maar hoe je het proces van een hypotheek afsluiten doorloopt spreekt niet voor zich. Als je nog nooit een hypotheek afgesloten is dan is het goed om dit artikel door te lezen, zodat je van te voren een beter beeld hebt van hoe dat gaat. Daarna kan je de verhuizing regelen met Verhuisbedrijf Rotterdam.

Hypotheek berekenen

Voordat je een wil gaan kopen, moet je natuurlijk eerst weten in wat voor prijsrange je moet zoeken. Hiervoor moet je eerst weten wat de maximale hypotheek is die je kan krijgen. De maximale hypotheek is gebaseerd op jouw financiële mogelijkheden. Om de maximale hypotheek te bereken moet je gaan zitten met een onafhankelijke hypotheekadviseur. Ook zijn er online tools die je kunnen helpen met het berekenen van je maximale hypotheek.

Hypotheek kiezen

Wanneer je weet hoe veel jouw maximale hypotheek is kan je gaan kiezen tussen verschillende banken waarbij je deze hypotheek kan afsluiten. Dit kan je ook het beste doen met een onafhankelijke hypotheekadviseur. Hierbij moet je kijken welke bank je de beste deal geeft qua maximale hypotheek, rente en andere voorwaarden. Wanneer je een hypotheek op het oog hebt  kan je een huis gaan zoeken. Als je vervolgens naar een hoog huis zoekt waar je meubels lastig via de deur naar boven kan brengen is Verhuisliftdenhaag.nl de plek waar je een lift kunt huren om je spullen boven te krijgen.

Ga op huizenjacht en laat een woning taxeren

Nu kan je gaan zoeken in de prijsrange van het bedrag wat je met je hypotheek kunt krijgen. Als je eenmaal een huis hebt gevonden moet je hier een bod op uit gaan brengen. Wanneer jouw bod geaccepteerd wordt kan je het echte contract af gaan sluiten over de hypotheek met een bank. Sinds 2018 moet je nieuwe huis ook nog officieel getaxeerd worden omdat je niet meer als 100% van de waarde van je huis mag lenen via je hypotheek. 

Offerte aanvragen

Nadat jouw bod op een huis is geaccepteerd plan je als eerste een gesprek met je hypotheekadviseur in. Dan ga je alle details en extra afspraken van de hypotheek regelen. Vervolgens moet je een hoop documenten naar de hypotheekverstrekker sturen om te bewijzen dat je inderdaad in aanmerking komt voor die hypotheek. Dit zijn een aantal documenten waaruit je financiële situatie van nu en de komende jaren duidelijk wordt. Daarnaast moet je ook nog een aantal documenten aanleveren over je nieuwe huis. Wanneer alle documenten zijn goedgekeurd krijg je een hypotheekofferte met een renteaanbod en voorgestelde hypotheeksom toegestuurd van de hypotheekverstrekker. Wanneer je deze hebt getekend krijg je een bindende offerte toegestuurd met alle details. Als je deze ook tekent kan je naar de notaris. 

Naar de notaris

Wanneer jij de bindende offerte hebt getekend worden alle documenten naar de notaris gestuurd. De notaris stelt vervolgens een hypotheekakte op. Ook wordt er een leveringsakte opgesteld waarmee jij officieel het huis overneemt. Dan kan je naar de notaris om beide aktes te tekenen. En op dat moment wordt jij officieel eigenaar van je nieuwe huis en sluit je officieel een hypotheek af. 

En zo sluit jij dus een hypotheek af waardoor je eigenaar kan worden van een nieuw huis. Heel veel succes met het afsluiten van een hypotheek in de toekomst!

Gerelateerde berichten
Besparen

Hoe creëer je een duurzamere woning

2 Minuten lezen
Nieuwbouw woningen zijn tegenwoordig vaak duurzaam. De vraag naar duurzame woningen is de laatste jaren flink toegenomen en vandaar ook de prijs….
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *