NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Algemeen

Efficiënt bouwen met de Ultimaker S5

2 Minuten lezen
3d printer mechanisme


De Ultimaker S5 brengt efficiënt printen naar een nieuw niveau. Dat is te danken aan vernieuwingen in de printer. Deze printer zorgt zelfs voor een nieuw tijdperk in het 3D printen. Dat komt omdat niet langer alleen maar gekeken wordt naar het nog compacter maken van de printer. Het is juist zo dat daarbij nu ook gekeken wordt naar de combinatie van een compact model met een groot bouwvolume. Daardoor is het voor het eerst ook zo dat een kleine printer juist staat voor schaalvergroting. Ultimaker draagt bij aan het verder vergroten van de mogelijkheden.

Een groter oppervlak om te werken
In de eerste plaats is werken met een groter oppervlak een voordeel van de Ultimaker S5. Dit komt omdat er met 330x240x300 gewerkt wordt. Dit is een groter oppervlak dan bij de concurrerende modellen het geval is. Zo is er dus ook een iets groter ontwerp mee te maken dan normaal gesproken het geval is. Ook kan het oppervlak juist benut worden voor het simultaan printen van kleine ontwerpen naast elkaar. Het hangt dus van de werkwijze af wat voor jou het meest aansprekend is. Dit maakt de printer zeer innovatief en zeer breed inzetbaar.

Als hobbyist met de printer werken
Belangrijk om te beseffen is dat de Ultimaker S5 niet uitsluitend voor ondernemers ontwikkeld is. De printer is weliswaar goed bruikbaar voor professionals, maar juist ook op een hobbymatige manier. Dat komt door het compacte formaat. Daardoor past het model eigenlijk in elke werkkamer. Wie dus zelf aan de slag wil met ontwerpen, kan dat met de S5 doen. Dat deze gemakkelijk te hanteren en aan te sturen is, maakt het alleen maar aantrekkelijker om ermee aan de slag te gaan. Wie al ideeën heeft kan deze dan direct gaan uitwerken tot een concreet product.

Letten op de werkwijze
De manier waarop de Ultimaker S5 in elkaar steekt biedt ook iets extra’s. Het is daardoor veel gebruiksvriendelijker om ermee aan de slag te gaan. Zo is het veel simpeler mogelijk om de printer aan te sturen. Ook is de te gebruiken software gemakkelijk te begrijpen. Daarnaast zijn veel elementen flexibele inzetbaar, van de core tot en met het filament. Op die manier is dus eigenlijk alles mogelijk en kan iedereen ermee aan de slag. Dit helpt bij het boeken van snelle vooruitgang. Zowel voor de ondernemer als voor de hobbyontwerper is dit natuurlijk belangrijk voor het plezier.

Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *