NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Vastgoed

De voordelen van kopen en huren op een rij

2 Minuten lezen
houten bord home

Het zal voor altijd een hele lastige keuzen in een persoons leven zijn. Ga je voor het kopen van je eigen huis of ga je toch huren? Sta jij voor hetzelfde dilemma? In dit artikel geven we je zowel de voordelen van kopen, als die van huren. Zodat we jou kunnen helpen een weloverwogen keuze te maken voordat je gaat verhuizen met een verhuisbedrijf zoals Verhuismeesters

Waarom kopen?

Investering in de toekomst

Een van de grootste voordelen van het kopen van een huis is dat het een investering is in je eigen toekomst. Bij het kopen van een huis is je huis in eerste instantie eigenlijk van de bank. En je lost je huis af door de hypotheek af te betalen bij de bank. Natuurlijk is dit niet een twee drie gedaan. maar als je uiteindelijk wel je huis helemaal hebt afgelost is het huis ook daadwerkelijk van jou. Als jij je huis dan verkoopt heb je opeens een hele hoop geld wat je vervolgens weer ergens anders in kunt investeren. Daarbij komt dat een huis in de loop der jaren vaak meer waard wordt. En daarom kan jij je huis misschien wel met winst verkopen. 

Meer eigen keuzes

Als je besluit om een huis te kopen, mag je er mee doen wat je zelf wilt. Je moet wel rekening houden met de gemeentelijke regels, maar daarnaast mag je zelf verbouwen en aanbouwen wat je wilt. Je hebt dus helemaal zelf in de hand wat voor keuken je wil, wat voor badkamer, en of je een extra schuur gaat aanbouwen. Bij een huurhuis kan je dit over het algemeen allemaal niet zelf bepalen omdat jij je dan aan de regels van de woningbouwvereniging of woningcorporatie dient te houden.

Lage hypotheekrentes

De hypotheekrentes zijn in deze tijd nog steeds laag. momenteel beginnen hypotheekrentes al vanaf 0.80%. Wanneer je besluit nu een huis te kopen hoef je dus relatief weinig aan rente te betalen.

Waarom huren? 

Goedkoop

Huren hoeft niet altijd goedkoper te zijn als een huis kopen, maar wordt toch wel vaak zo gezien. Dit is omdat huren in eerste instantie als minder grote investerinf wordt gezien, omdat je geen dure hypotheek afsluit. Maar dat is lang niet het enige. Want bij een huurhuis heb je minder eigen kosten dan bij een koophuis. Bij een koophuis moet je al het onderhoud aan je huis zelf financieren. Er daar zitten veel kosten aan. Een lekke dakgoot, het huis opnieuw schilderen, een nieuwe cv ketel. Het kost allemaal geld, en in de loop der jaren ga je dit zeker merken. Wanneer je een huurhuis hebt worden al dit soort dingen geregeld door de woningbouwvereniging. Waardoor je dus zelf bijna geen kosten hebt aan het onderhoud van je huis. 

Vrijheid

Veel mensen kiezen voor huren omdat dit beter past bij hun huidige levenssituatie. Huren biedt namelijk vaak een oplossing voor mensen die geen duidelijk beeld van de toekomst hebben. Wanneer je geen duidelijk beeld van de toekomst hebt is het kopen, en dus vastzitten aan een huis lastig. Ook Mensen die door hun werk nooit lang op een plek zijn zullen eerder voor huren kiezen. Maar daarnaast ook mensen die gewoon het gevoel van vrijheid willen hebben, en niet lang op een plek willen wonen, kiezen voor huren. Huren is een stuk flexibeler als kopen.

Gerelateerde berichten
Vastgoed

3 handige verhuistips

1 Minuten lezen
Heb je net een nieuwe huis gekocht? Dan komt die stressvolle periode er weer aan: verhuizen. De meeste mensen zitten hier toch…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *