NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Beveiliging

Vier goede tips tegen inbraakdiefstal

2 Minuten lezen

Woninginbraak gebeurt helaas nog steeds vaak in Nederland en je moet goede voorzorgsmaatregelen nemen wil je niet kwetsbaar zijn voor de sluwe inbrekers. In deze blog lees je enkele handige tips om de kans op inbraak te verkleinen.

Let op je ramen

Inbrekers komen alleen via je voor- en achterdeur naar binnen, maar maken ook gebruiken van je ramen. Laat nooit je ramen open, want inbrekers sluipen zo naar binnen. Het is zelfs handig om te investeren in raamisolatie en betere ramen te nemen. Dikke ramen HR++ glas of triple glas kunnen niet zomaar kapot gemaakt worden door een steen en dus ben je beter beveiligd tegen inbraak. Daarnaast heeft isolatie nog meerdere voordelen zoals: meer comfort, goed voor het milieu, maandelijkse kosten die je kunt besparen en je woningwaarde gaat erdoor omhoog. Indien je meer dan één huis beheert kan je dergelijke zaken over laten aan VvE beheer Almere om te zorgen dat je jouw tijd op andere dingen kan richten.

Koop goede sloten voor je deuren

De beste tip is om goede sloten te regelen voor je deuren (en ramen). Deze sloten kun je krijgen bij een goede slotenmaker. Dit zijn veiligheidssloten die voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Met deze sloten ben je veel beter beschermd tegen inbrekers. De meeste huisinbrekers gebruiken gereedschap zoals een koevoet en schroevendraaier en met oude sloten is je woning dan kwetsbaar. 

Een slotenmaker kan ook schade voor je herstellen als er net bij je huis is ingebroken. Je kunt de nieuwe sloten dan goed gebruiken om herhaling te voorkomen.

Zorg voor een bewoonde woningsfeer

Je huis is extra voor inbraken als je op vakantie bent of een paar dagen weg bent. Inbrekers zijn op zoek naar dit soort woningen, dus pas op met het delen van informatie op social media. Ben je een paar dagen weg of op vakantie zorg er dan voor dat je woning bewoond oogt. Dit kun je bereiken door de hulp van één van je buren in te schakelen. Af en toe een auto voor de deur zetten, de post opruimen of een lampje aanzetten kan al een enorm verschil maken. Ook kun je vragen of de buren een extra oogje in het zeil willen houden voor je.

Houd waardevolle spullen uit het zicht van inbrekers

De laatste tip is om waardevolle spullen zoals autosleutels en portemonnees uit het zicht van de ramen (mogelijke inbrekers) te houden. Ook binnen kun je ze opbergen, zodat inbrekers niks kunnen vinden als ze alsnog weten binnen te komen. Heb je een alarminstallatie, dan zullen geen tijd hebben om lang te gaan zoeken. Mocht jezelf iets verdachts zien aarzel niet en bel direct de politie, hopelijk kunnen ze de inbrekers oppakken. De kans is echter klein, omdat het de politie meestal vijf of tien minuten kost om aanwezig te zijn en dan zijn de inbrekers wellicht al weg. De beste tip blijft dus het beveiligen van je woning door middel van goede kwaliteit sloten van een goede slotenmaker.

Gerelateerde berichten
Beveiliging

Omgaan met een inbraak: Hoe om te gaan met de emotionele impact

6 Minuten lezen
De emotionele impact van een inbraak kan overweldigend zijn. Van de schok van de eerste ontdekking tot het aanhoudende gevoel van schending…
Beveiliging

Tips om uw huis te beschermen tegen diefstal

2 Minuten lezen
Beter voorzichtig nu, dan veel spijt achteraf.Ondanks de Corona crisis willen toch veel mensen op vakantie. Vakantie is waar ze het hele…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *