NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

De beste woontips voor een opgeruimd huis

2 Minuten lezen

De inrichting van je huis bepaalt in wat voor soort sfeer jij na een lange werkdag thuiskomt. Door het toepassen van onderstaande woontips zorg jij er niet alleen voor dat je huis er opgeruimd uitziet maar maak jij van je huis ook echt een thuis waar jij helemaal tot rust kunt komen. 

Geef de muren een nieuw kleurtje

Soms kan een kleine verandering al een groot verschil maken. Door bijvoorbeeld de muren van de woonkamer in een nieuw fris kleurtje te verven ziet deze ruimte er al meteen een stuk ruimtelijker en minder rommelig uit. Er zijn ontelbare mogelijkheden als het gaat om het schilderen van muren en de keuze tussen kleuren en soorten verf kan daardoor nog best wel eens lastiger zijn dan dat het in eerste instantie leek. Laat je daarom vooral online inspireren en door vakmensen adviseren en houd bij het maken van een keuze de inrichting van de kamer in gedachten. Ben je de kleuren én inrichting van je huidige huis zat en wil je verhuizen? Dan kan je daarvoor verhuisbedrijf Assen inroepen, zodat je jouw nieuwe droomhuis kunt verven in het kleurenpalet van je keuze.

Naast de verfkeuze zal er ook gekozen moeten worden tussen soorten gereedschappen. Denk bijvoorbeeld aan rollers, verfkrabbers en pads. Bespaar je liever tijd? Dan kun je er voor kiezen om je muren door een echte schilder te laten verven. Door de vele mogelijkheden kun je het verven van je muren net zo tijdrovend en kostbaar maken als je zelf wilt!

Werk aan een praktische inrichting

Vooral bij kleinere kamers is het vinden van een manier om ruimte te creëren essentieel. Door meubels in een bepaalde ruimte te groeperen krijgt de kamer al snel een rustigere uitstraling. Dit kun je bijvoorbeeld doen door kleine salontafeltjes, spiegels of stoelen bij elkaar neer te zetten in plaats van dat ze overal door de kamer verspreid voorkomen. Een salontafel industrieel neerzetten tezamen met andere meubelstukken in dezelfde stijl werkt ook goed.

Een andere praktische tip is het gebruiken van multifunctionele meubels. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een slaapbank, een bed met opbergruimte eronder of een uitschuifbare eettafel. Op deze manier kun je in een kleinere ruimte toch heel veel spullen kwijt zonder dat het er rommelig uit komt te zien. 

Experimenteer met licht en ruimte

De kleuren van je meubels en de rest van de inrichting zullen bepalen wat voor soort uitstraling de kamer krijgt. Door gebruik te maken van lichte kleuren in je interieur zal het natuurlijke licht alleen maar worden versterkt terwijl veel donkere meubels het licht zullen absorberen. Als je de basis inrichting van je kamer licht houdt is het een erg goed idee om sfeer te creëren met accessoires in wat warmere kleuren. Mooie vazen, een groot vloerkleed of hippe kussentjes kunnen hier echt het verschil maken. Een parketvloer is ook een optie hiervoor. Bij Parket Den Haag kan je alle middelen aanschaffen die nodig zijn om een dergelijke vloer te krijgen.

Ook is het gebruik van de juiste verlichting in je inrichting erg belangrijk. Wanneer je niet veel natuurlijk licht kunt ontvangen in een bepaalde ruimte of wanneer je de ruimte te donker vindt kun je er voor kiezen om te focussen op verlichting op meerdere niveaus. Een leuk idee kan zijn om een vloerlamp te combineren met een wand- en plafondlamp. Daarnaast zou je wat mooie kaarsen op een tafel of laag kastje kunnen plaatsen om zo een nog fijnere sfeer uit te stralen.

Door wat kleine aanpassingen te maken creëer je al snel een opgeruimde en fijne sfeer in je huis. Wij hopen dat bovenstaande tips jou gaan helpen om van je eigen huis een echt thuis te maken zodat je na een lange werkdag helemaal tot rust kunt komen.

Gerelateerde berichten
Interieur

Honden comfort met klasse: Trendy manden en kussens voor moderne woningen

2 Minuten lezen
Het welzijn van onze trouwe viervoeters staat voorop in de relatie tussen mens en huisdier. Comfortabele leefruimtes spelen een cruciale rol in…
Interieur

Wanden System Flex

2 Minuten lezen
Wanden van System Flex bieden een geavanceerde oplossing voor de indeling van jouw ruimte. Met een focus op flexibiliteit en design, zijn…
Interieur

Herfstachtige woonaccessoires: breng de warmte van het seizoen in huis

1 Minuten lezen
Het herfstseizoen is een uitstekende tijd om je huis te transformeren met gezellige en sfeervolle woonaccessoires. Ben jij van plan om jouw…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *