NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Verzorgingstips voor een bos bloemen van de bloemenspeciaalzaak

2 Minuten lezen
roze en oranje bloemen in vaas

Op ieder boeket en bloemstuk geven wij 7 dagen vaasgarantie. Het boeket of bloemstuk is altijd gemaakt van een goede en verse kwaliteitsbloemen. Mochten er na al de onderstaande tips toch  nog problemen zijn met het aangekochte product dan kunt u dit melden in de winkel. Neem altijd het product mee zodat wij voor een goede afhandeling kunnen zorgen. Wanneer je bijvoorbeeld een vaas met bos bloemen hebt besteld is het belangrijk dat het gehele boeket inclusief bloemenvaas wordt meegenomen. 

De juiste behandeling van snijbloemen

Hygiëne is het sleutelwoord bij een goede behandeling van snijbloemen. Daarom geldt:

 • gebruik schone vazen.
 • gebruik schoon water.
 • zorg dat er geen blad in het water hangt.
 • snijd 5 cm van de steel af onder stromend water.
 • vaas vullen met schoon water, of met water waaraan snijbloemenvoedsel is toegevoegd.

Afsnijden van bloemen heeft twee gevolgen

Het onderste deel van de watervaten, waar de meeste bacteriegroei is opgetreden, wordt verwijderd. Er is weer een min of meer onbelemmerde wateropname mogelijk. Het tweede gevolg is een negatief gevolg: door de verdamping van de bladeren, wordt er continu getrokken aan het water in de stelen. Het afsnijden kan direct een luchtbel in de watervaten veroorzaken. Lucht in de vaten belemmert de wateropname. Afsnijden onder stromend (schoon) water maakt een betere wateropname mogelijk.

Rijpheid en fruit

Rijpheid is van groot belang bij bloemen. Wanneer de knoppen nog helemaal hard zijn en nog geen kleur zichtbaar is, is de kans groot dat ze niet open komen. Fruit is funest voor bloemen. Rijpend fruit produceert ethyleen: een gas die er voor zorgt dat de verschillende soorten snijbloemen sneller verouderen.

Temperatuur en voeding

De temperatuur heeft invloed op de houdbaarheid. Hoe lager de temperatuur (boven het vriespunt) hoe langer de houdbaarheid. Voeding zorgt ervoor dat bloemen wat makkelijker open komen. Gebruik daarom altijd snijbloemenvoedsel in de juiste dosering. Enkele producten die aanzienlijk langer leven wanneer snijbloemenvoedsel wordt gebruikt: bouvardia, mimosa, roos, seringen, sneeuwballen. Beschadiging van cellen moet worden voorkomen, anders komen veel plantensappen vrij waardoor bacteriën massaal het vaaswater en de watervaten in de stelen vervuilen. Daarom geldt:

 • stelen nooit plat slaan.
 • stelen niet afbreken.
 • nooit de bast van de stelen afschrappen.
 • geen munten in het vaaswater ter vernietiging van bacteriën.

Verdamping

Verdamping houdt een waterstroom in de steel op gang. Doordat bladeren water verdampen, wordt automatisch water uit de vaas getrokken. Het is (bijna) niet te voorkomen dat de watervaten in de steel enigszins verstopt raken door bacteriegroei. Bij een te snelle verdamping, heeft de steel niet voldoende capaciteit voor de aanvoer van voldoende water en ontstaat vochtgebrek. Daarom geldt:

 • bloemen nooit in de felle zon zetten.
 • bloemen nooit boven de verwarming zetten.
 • zorg dat de bloemen niet op de tocht staan.

Gerelateerde berichten
Interieur

Honden comfort met klasse: Trendy manden en kussens voor moderne woningen

2 Minuten lezen
Het welzijn van onze trouwe viervoeters staat voorop in de relatie tussen mens en huisdier. Comfortabele leefruimtes spelen een cruciale rol in…
Interieur

Wanden System Flex

2 Minuten lezen
Wanden van System Flex bieden een geavanceerde oplossing voor de indeling van jouw ruimte. Met een focus op flexibiliteit en design, zijn…
Interieur

Herfstachtige woonaccessoires: breng de warmte van het seizoen in huis

1 Minuten lezen
Het herfstseizoen is een uitstekende tijd om je huis te transformeren met gezellige en sfeervolle woonaccessoires. Ben jij van plan om jouw…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *