NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

Vijf gevolgen van slecht slapen

2 Minuten lezen
slecht slapen

Met het verkeerde been uit bed gestapt?
Een slechte humeur is één van de vele gevolgen die een slechte nachtrust kan veroorzaken. Met een elektrische boxspring 180×200 slaap je altijd goed.  In deze blog ga ik vijf gevolgen van slecht slapen benoemen. Hopelijk kom je dan tot inzien dat goed slapen super belangrijk is voor je gezondheid.

Kans op hart- en vaatziektes

Laat we maar meteen met één van de ergste gevolgen beginnen en dat is dat je meer kans loopt op hart- en vaatziektes. Miljoenen mensen hebben last van hart- en vaatziektes, maar slecht slapen kan een oorzaak zijn. Door slaaptekort kan het hart en de bloedvaten niet genoeg herstellen. Ook zijn er andere ziektes waar je last van kunt krijgen, zoals Alzheimer en Obesitas. Later meer over Obesitas. Met een elektrische boxspring 180×200 kom je helemaal tot rust in de nacht.

Depressie

Een langere periode van slapeloosheid kan bijdragen aan depressies. Uit onderzoek blijkt dat er een verband is tussen slapeloosheid en depressies. In de sommige gevallen kan een flink tekort aan slapeloos zelfs leidden tot zelfmoordneigingen. Zo snel zal het allemaal niet gaan, maar slaaptekort kan dus zeker ervoor zorgen dat je een slecht humeur hebt.

Gewichtstoename door slaaptekort

Slecht en weinig slapen kan ervoor zorgen dat je flink in gewicht gaat toenemen. Uit een in studie in 2004 blijkt dat mensen die minder dan zes uur slapen per nacht meer kansen hebben (30% grotere kans) op Obesitas. Slaaptekort bevordert de eetlust namelijk enorm en dan met name naar voeding (vet en koolhydraatrijke voeding) die je niet teveel moet nuttigen.

Minder scherp en concentratie verlies

Slaaptekort of slecht slapen kan er ook voor zorgen dat je minder scherp bent. Dit concentratieverlies is vervelend, want je gaat dingen die je overdag leert minder goed onthouden en je zul last hebben van de vermoeidheid.

Fysieke ongemakken

Slecht slapen is slecht voor je denk en sport prestaties, want je hersenen en je lichaam hebben niet goed kunnen herstellen. Daarnaast hebben veel mensen last van nek en rugklachten na het slapen en dit komt vaak door een verkeerde houding of weinig bed ondersteuning. 

Verbeter je slaapproces

Met de bovenstaande vijf gevolgen in het achterhoofd, weten we hoe belangrijk het is om goed en voldoende te slapen. Als ik één tip kan geven om beter te gaan slapen, dan is het om een boxspring te kopen. Een boxspring is zo comfortabel, daar slaap je echt heerlijk in.

Gerelateerde berichten
Slapen

Wat zijn echte kwaliteitsbedden?

2 Minuten lezen
Echte kwaliteitsbedden hebben een aantal kenmerken die ze onderscheiden van goedkopere of minder hoogwaardige bedden. Hier zijn enkele eigenschappen van een echt…
Slapen

Tips activiteiten Noordwijk

1 Minuten lezen
Er zijn genoeg bezienswaardigheden in en rondom Noordwijk. In dit artikel worden een paar mooie bezienswaardigheden aan u voorgelegd. Naast de goede…
Slapen

Goedkope boxspring

2 Minuten lezen
Bent u op zoek naar een goedkope boxspring, maar bent u bang dat de kwaliteit hierdoor minder is? Daar is geen reden…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *