NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Verhuizen

Vergeet niet deze dingen te regelen bij een verhuizing

3 Minuten lezen

Verhuizen kan een spannende, maar ook stressvolle tijd zijn. Het is gemakkelijk om in de opwinding te raken en de belangrijke dingen te vergeten die geregeld moeten worden. Van het inpakken van je spullen tot het regelen van de nutsvoorzieningen, er zijn veel dingen die je in de gaten moet houden. Laat u niet overweldigen door de stress van een verhuizing! Hier zijn enkele belangrijke zaken waar u aan moet denken als u gaat verhuizen, zodat het proces zo soepel mogelijk verloopt.

Maak een verhuis checklist

Een checklist kan het verschil maken bij een succesvolle verhuizing. Maak een lijst van alle dingen die u moet doen bij een verhuizing, zoals het inpakken en schoonmaken van uw huis, het vinden van een nieuwe woning en het regelen van de verhuizing zelf. Met een lijst van alle noodzakelijke stappen blijft u tijdens het hele verhuisproces georganiseerd en op koers.

Organiseer u met een tijdlijn

Een tijdlijn kan zeer nuttig zijn bij een verhuizing. Dus, wanneer moet u beginnen met het schoonmaken van uw oude huis, wanneer moet u beginnen met inpakken, en hoe lang zal de verhuizing duren? Een tijdlijn kan u helpen het hele verhuisproces te plannen en ervoor te zorgen dat u niets vergeet.

Meubels polijsten

Bij het verhuizen is een van de makkelijkste manieren om tijd en energie te besparen het polijsten van uw meubels. U kunt een meubelpoetsmiddel gebruiken om schaafplekken en stof van de meeste meubels te verwijderen, wat het verhuizen een stuk gemakkelijker zal maken. U kunt een poetsdoek en meubelpolish gebruiken om bijna elk oppervlak in uw huis te reinigen en te polijsten, van tafels tot banken en stoelen. U kunt het ook gebruiken om uw jaloezieën schoon te maken.

Vervoer regelen

Indien mogelijk kunt u overwegen een verhuiswagen te huren. Zo kunt u uw spullen naar eigen inzicht en in uw eigen tempo inladen. Het huren van een verhuiswagen kan duurder zijn dan u denkt. Afhankelijk van de grootte van je huis en hoeveel meubels je hebt, heb je misschien twee vrachtwagens nodig. U kunt ook verhuizers inhuren.

Verander uw adres

Het is belangrijk om uw nieuwe adres zo snel mogelijk aan het postkantoor door te geven. Als u dat niet doet, kan uw post zich opstapelen op uw oude adres, waardoor u deze niet ontvangt. Wijzig uw adres online.

Uw post doorsturen

Naast het wijzigen van uw adres kunt u ook overwegen uw post door te sturen voor de duur van uw verhuizing. Dit zorgt ervoor dat u alle belangrijke berichten ontvangt, zoals rekeningen en afschriften. Er zijn veel opties voor het doorsturen van uw post, zoals een virtueel postkantoor en een brievenbus.

Belangrijke contacten op de hoogte brengen

Wanneer u verhuist, stapt u waarschijnlijk over naar een nieuwe dokter, tandarts en zelfs een nieuwe dierenarts voor uw huisdieren. Het is belangrijk om dit soort professionals zo snel mogelijk op de hoogte te brengen van uw nieuwe adres, zodat u geen belangrijke afspraken mist. Het is ook een goed idee om uw verzekeringsmaatschappij op de hoogte te brengen.

Sluit de nutsvoorzieningen af

Voordat je je huidige woning verlaat, moet je ervoor zorgen dat je alle nutsvoorzieningen hebt afgesloten. Als u verhuist van een huurwoning naar uw eigen huis, kunt u contact opnemen met uw verhuurder om de nutsvoorzieningen af te sluiten voordat u uw koffers pakt en vertrekt.

Als u naar een nieuw huis verhuist dat nog niet bewoonbaar is, kunt u overwegen een professional in te huren om de nutsvoorzieningen voor u af te sluiten. Zorg ervoor dat u uw huidige nutsbedrijven, zoals uw elektriciteitsbedrijf en waterleidingbedrijf, vóór de verhuizing op de hoogte brengt van uw nieuwe adres, zodat u niet wordt aangeslagen voor diensten in uw oude woning.

Sluit de nutsvoorzieningen in het nieuwe huis aan

Voordat u naar uw nieuwe huis verhuist, wilt u waarschijnlijk de nutsvoorzieningen inschakelen. De meeste nutsbedrijven kunnen online worden ingeschakeld, maar u moet wel eerst wat informatie verzamelen.

Elektriciteit – Voordat u uw elektriciteit kunt inschakelen, moet u contact opnemen met uw elektriciteitsbedrijf en hen uw nieuwe adres geven.

Water – Voordat u uw water kunt inschakelen, moet u een sleutel voor de watermeter aanvragen en uw waterverbruik achterhalen.

Aardgas – Voordat u uw aardgas kunt aansluiten, moet u uw apparatuur laten controleren.

Gerelateerde berichten
Verhuizen

Verhuizen met huisdieren

3 Minuten lezen
Een verhuizing kan voor huisdieren een stressvolle ervaring zijn. De vertrouwde omgeving wordt verlaten en er wordt een nieuwe plek betreden. Het…
Verhuizen

Bruikbare tips bij een nieuwe woning

2 Minuten lezen
Het kopen van een nieuwe woning blijft een spannende belevenis. Eindelijk een huisje dat je vanuit scratch kunt omtoveren in jouw eigen…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *